INDIVIDUEL OG MÅLRETTET BEHANDLINGSPLAN

GRAVIDITET OG INFERTILITET


I denne flotte mave gemte sig en skøn lille velskabt dreng født d. 29 september 2013 🙂

Moderen havde opgivet at blive gravid efter flere fertilitetsbehandlinger i det offentlige. 12 fertilitet behandlinger vha. refleksterapi hjalp moderen til at blive gravid. Hun har haft en dejlig rolig graviditet uden gener.

 

Ved hjælp af refleksterapi er det muligt at hjælpe barnløse par. Ud fra et hormonskema – udarbejdet af en argentisk læge målrettet mod infertilitets problemer, tilrettelægges et specielt og individuelt program til den enkelte

Graviditet og refleksterapi
Af hensyn til det ufødte barn og kvinden selv, er det vigtigt at holde sig sund og i god form, både fysisk og psykisk under en graviditet.

Sund og naturlig levevis, i form af fyldestgørende kost, motion, frisk luft og god søvn, er af meget stor betydning. Men selv om mange kvinder overholder disse velkendte regler, lider de alligevel af forskellige gener i graviditetsmånederne.

Nogle af de mest almindelige lidelser er f. eks:

 • Væske i kroppen
 • Hævede ben og fødder
 • For stor vægtforøgelse
 • Forstoppelse
 • Urinvejsinfektion
 • For højt blodtryk
 • Graviditets sukkersyge
 • Kvalme – Opkastning

De nævnte forstyrrelser er som regel forårsaget af de almindelige hormonelle forandringer, der fra naturens side sker i kroppen under en graviditet. Hormonsystemet må arbejde hårdt for at tilpasse sig den nye situation, hvilket bevirker en vis sårbarhed.

Hormonkirtlernes funktion, har ikke alene indflydelse på de organiske funktioner, men er også ansvarlige for kroppens kemi, dvs. hormonproduktion påvirker os både fysisk og psykisk. I det tilfælde hvor en kirtels hormonproduktion nedsættes eller øges, vil det altid give sig udslag i forskellige følelsesmæssige ubalancer:

 • Træthed og ulyst
 • Humørsvingninger
 • Depression
 • Bipolar dysfunktion
 • Hysteri

Refleksterapi er en terapi, der b.la. afhjælper og regulerer hormon- og nervesystemet således at det fungerer normalt og tilpasser sig den nye situation, i forhold til kroppens behov under en graviditet. Derfor er det muligt at undgå alle disse velkendte gener, hvis man regelmæssigt under et graviditetsforløb får Ansigts Refleksterapibehandling.

Det er ligeledes almindeligt at kvinder lider af muskelproblemer under en graviditet. Det skyldes ofte vægtforøgelse, mavens vægt, muskelspændinger eller belastende arbejdssituationer. Muskelproblemer medfører ofte bækkenløsning, iskias eller lumbago, også i disse tilfælde har Ansigts Refleksterapien vist sig at være fremragende terapi til forebyggelse og behandling af disse lidelser Behandling virker samtidig afspændende og afslappende, så ved hjælp af denne terapi, er man i stand til at hjælpe kvinder igennem en mere behagelig graviditetsperiode.

Barnets livsvilkår er vigtig under hele graviditeten. kvindens fysiske og psykiske sundhed og balance, har stor betydning for det ufødte barn. En kvindes ubalancer belaster barnet, lige så vel som hun selv belastes. Organiske og kemiske dysfunktioner under en graviditet kan medføre sundhedsproblemer og mangelfuld udviklings hos det nyfødte barn og hos kvinden.

I følge den Orientalske teori er graviditetsmånederne, en periode hvor en kvinde bør beskyttes mod fysisk og psykisk pres og overbelastning.

Forklaringen er følgende:
Fra det øjeblik undfangelsen sker, udvikler et foster sig i en 5 faset uendelig cyklus, hvor hver af de 5 faser griber ind i hinanden. Hver fase er ansvarlig for dannelsen af forskellige celler og dermed udviklingen af fostret, igennem de 9 måneder svangerskabet varer. Denne cyklus kaldes pre-natal cyklus.

I tilfælde hvor en kvinde bliver udsat for en belastende situation, afhængig af i hvilken pre-natal fase fostret befinder sig, vil det kunne påvirke den naturlige udviklingsproces fostret gennemgår og skabe dysfunktioner eller misdannelser hos barnet.

Pre-natal livscyklussen begynder i Lunge- Tyktarms elementet (metal) som har ansvar for dannelsen af hudceller. Efter 18 dage påbegynder Nyre-Blære elementet (vand), at danne grundlag for celler der skaber genetik, Centralnerve-systemet og skelet. Dernæst dannes, i Lever- Galdeblære elementet (træ), de første celler der danner grundlaget for vitalorganer og muskler. Hjerte og Tyndtarms elementet (Ild) har ansvaret for de første hjerneceller og vener/arterier. Hormon-Kredsløbs elementet (ild) har ansvar for dannelsen af hormonkirtlerne.

I samme øjeblik Lunge-Tyktarms elementet har givet liv til den første hudcelle, tilkobles Mave- Milt elementet (jord), som øjeblikkeligt tager ansvar for at give næring til de nye celler, der bliver skabt i alle elementer. Livsbetingelserne for de nyskabte celler er afhængig af Mave-Milt elementets næring. Uden næring vil ingen celler kunne overleve og fostret vil dermed ikke udvikles. Svangerskabet vil da afbrydes og fostret vil bliver udstødt fra kroppen.

I en normal Livscyklusproces, der ikke afbrydes, vil Nyre-Blære elementet griber ind i Lunge-Tyktarms elementets produktion af hudceller. Lever- Galdeblære elementet vil griber ind i Nyre-blære elementets produktion osv. Hver gang cirklen er komplet, forsætter processen forfra, og sådan vil det foregå i det uendelige, i de 9 måneder fosterudviklingen vare.

Mave-Milt elementets vitalenergi er meget sårbar overfor stress. F. eks hvis et menneske bliver udsat for stress, chok, bekymring eller pressede situationer, vil Mave- Milt elementet ikke kunne fungere perfekt. Det er derfor logisk, at en gravid kvinde ikke bør udsættes for disse tilstande, idet en negativ påvirkning af mave- Milt elementet, vil kunne gribe ind i evnen til at nære de celler, der skaber grundlaget for et fosters dannelse. Ligeledes vil andre følelsesmæssige tilstande kunne gribe ind i vitalenergierne i de andre elementer og dermed den udvikling der finder sted i de forskellige faser og skabe dysfunktioner i den givende fases udviklingsansvar.

F. eks:

 • Vil følelsen af at blive svigtet, eller hvis man mister en man har kær, kunne give anledning til forstyrrelser i hudens dannelsesproces.
 • Angstfølelser vil kunne påvirke det genetiske grundlag og centralnervesystemets udvikling, samt gribe ind i en normal udvikling af knogler.
 • Vrede og had vil kunne påvirke dannelse af vitalorganer og muskler.
 • Dyb sorg har indflydelse på hjernevævets og kredsløbets dannelse.
 • Frustration har indflydelse på hormonkirtlernes dannelse.

Set med den Orientalske medicins øjne, er der således meget god grund til at beskytte den gravide kvinde, mod stærke følelsesmæssige oplevelser.

Ansigts refleksterapi har en regulerende indvirkning på vitalenergiernes kredsløb og hjælper systemet til at opretholde et konstant og stabilt ”flow”. Dvs. at ansigtszoneterapi har en stor præventiv betydning for den gravide kvinde og hjælper til med at genoprette systemets energiforsyning i det tilfælde, hun trods forebyggelse, alligevel skulle blive udsat for en begivenhed der påvirker den psykiske balance under graviditeten.

En ukompliceret og normal kropsfunktion skaber en ukompliceret og normal fødsel. En ukompliceret og normal graviditetsperiode og fødsel uden komplikationer skaber et sundt og velfungerende barn

Selve fødselsøjeblikket er et vigtigt øjeblik. Fødselen bør ikke vare for længe, men bør heller ikke foregå for hurtigt. Barnet bør ikke sidde fast eller blive udsat for andre stress situationer som f. eks sædefødsel. Nævnte situationer er ofte årsag til at barnet bliver udsat for iltmangel, som kan give efterfølgende hjerneskade. Kriser og komplikationer under fødsler kan være årsag til problemer af både fysisk og psykisk karakter sener i livet. De sidste timer og minutter er meget afgørende for barnets livsbetingelser og videreudvikling i den nu påbegyndte post-natale livscyklus, som fungerer fra det sekund barnet befinder sig uden for livmoderen og resten af livet.

Hvis et barn bliver udsat for belastende og stressende situationer under fødslen kan det senere give sig udslag i f. eks:

 • Tilpasnings problemer
 • Indlæringsvanskeligheder
 • Hyperaktivitet
 • Opførselsproblemer
 • Eller alvorligere konsekvenser som f. eks autisme.

Igennem mange års arbejde med Ansigts Refleksterapi som præventiv behandlingsmetode til gravide, har man hos behandlere indsamlet oplysninger, der bekræfter, at kvinder der bliver behandlet hyppigt med ansigtszoneterapi, dvs. en gang om ugen igennem hele graviditets perioden, tilsyneladende har færre fysiske, organiske og kemiske dysfunktioner igennem graviditeten. Selve fødslen forgår med mindre komplikationer og mindre smerter og inden for normale tidsrammer. Det ser tillige ud til, at der hos disse kvinder ikke forekommer problemer med udstødelse af livmoderkagen efter fødslen. Kroppen normaliseres hurtigere. Desuden har man opserveret at børn født af mødre, der har modtaget ansigtszoneterapi, ofte er rolige og velfungerende børn.

Ansigts Refleksterapi, er ligeledes igennem mange år, blevet anvendt som en effektiv behandlingsmetode til fertilitetsproblemer, hos både kvinder og mænd. Undersøgelser viser at 85% af de kvinder og mænd der lider af fertilitetsvanskeligheder, har været udsat for stress igennem en længere periode. Der er nemt at forstå hvorfor Ansigts Refleksterapi, der er en meget afslappende og afstressende giver gode resultater ved det problem. Men det er ikke kun pga. den afslappende virkning. Med Ansigts Refleksterapi er det muligt meget præcist at stimulere, normalisere og øge hypotalamus, æggestokkenes og testiklernes hormonproduktion, netop de hormonkirtler der i mange tilfælde ikke producerer tilstrækkeligt hormon pga. af stress.

Børn kan have glæde af denne stimulering helt fra fødselen. Mange års erfaringer viser at Ansigt Refleksterapi er meget effektiv i tilfælde af kolik og andre modenhedsproblemer, som f. eks allergi, vejrtræknings – og fordøjelses- problemer. Ansigts Refleksterapi har vist sig særdeles effektiv til alle typer indlærings – og opførselsproblemer og en kombination af ansigts – fod og håndzoneterapi.

Du er altid velkommen til at kontakte Anne-Dorte Wæver og forhøre dig om mulighederne:

KONTAKT:
Anne-Dorte Wæver
Mobil: 2728 7335 eller
Mail: adw@annedortewaever.dk

BEHANDLINGER

KONTAKT

Ring eller skriv til Anne-Dorte Wæver på:
Telefon: 2728 7335
Mail: adw@skolenforrefleksterapi.dk

Bredgade 33A
1260 København K

NYHEDSBREV

Pin It on Pinterest

Share This
X